fotografiska

fotografiska
Jag tog med mig familjen och åkte till Fotografiska för första gången. Bra tillfälle, tänkte jag, nu när Annie Leibovitz-utställningen snart avslutas och Pieter ten Hoopens nya serie Stockholmsbilder precis hängts upp. När vi kom fram var det närmare hundra meter kö bara för att komma in. Väl inne var Fotografiska så fullt av hipsters, kulturkoftor och TV4-liknande mysmänniskor att jag inte kunde se bilderna. Rader av människor mellan mig och bilderna. Människor som tyckte jag stod i vägen är jag försökte stå still och få en känsla för bilderna. För varje minut som gick blev jag allt mer förbannad. Klimax uppstod när vi köade toklänge till för få toaletter där alla som gick in tog väldigt god tid på sig och när den förmodat fina serveringen inte kunde erbjuda varken sittplatser eller fullt utbud på grund av alla människor. På så sätt blev besöket något av en #FAIL.
Men, jag gillade verkligen Fotografiska. Och det är ju jättebra att så många vill titta på bilder som berättar något om tiden vi lever i. Lokalerna var toppen, butiken välmatad med fantastiska fotoböcker till bra priser. Pieter ten Hoopens bilder var helt fantastiska och Annie Liebovitz var lika fina som jag förväntat mig. Jag tror att jag kommer hänga ganska mycket på Fotografiska.
Men jag ska försöka hitta tider på dygnet när jag kan se bilderna. Utan att köttfloden som flyter förbi tar mig med sig. Det ska nog gå, eftersom Fotografiska har generösa öppettider.