Inte okej alls

Okej. Nu avslutas det som hånfullt kallas Pepparkaksgate med ett oerhört smutsigt uttalande från verksamhetschefen för skolan i Laxå kommun.

– Lärarens intention var att vara så politiskt korrekt som möjligt.

Okej. Den som säger det här är verksamhetschef för skolan i en svensk kommun. Och använder samma retorik som människorna bakom Sverigedemokraterna, Avpixlat och andra människofientliga sammanslutningar. Det känns så oerhört nattsvart. Ungefär lika nattsvart som rubriken tidningens redigerare väljer att sätta.

Laxåchefen: Skolverket gör lärare osäkra

Okej. Det var Skolverkets fel att det blev som det blev. En härlig populistisk slutsats fattad i skenet av att tusen och åter tusen hånat och hatat i kommentarsfält och sociala medier. Läraren har reducerats till en PK-pajas och det var en statlig myndighets fel. De senaste dagarnas rally har gjort det uppenbart att de där närmare tjugo procenten jag tippar att Sverigedemokraterna kan få i väljarstöd faktiskt existerar. Att Sverige faktiskt kan bli en organiserat isolerad liten isfläck i norra Europa som ingen kommer vilja ha att göra med. Där nio miljoner människor är mer värda,  större och viktigare och starkare än sju miljarder. Den här avslutande artikeln gör mig mer ledsen än allt det andra. Sammanfattning är bottenlöst sorglig.
Inte okej. Inte alls.