På väg mot Visby


Jag har jobbat med förberedelserna under hela våren. Först lite sporadiskt och nu den sista tiden väldigt intensivt. Att fylla ett seminarium med 75 minuters kvalitet kan vara svårare än det verkar. Men, nu har jag och min uppdragsgivare fått ihop en finfin panel för ett semiarium. Det handlar om arbetslinjen. Att den måste kompletteras med diskussioner om hur människor kan få möjlighet, verktyg och mod att prova sina egna idéer. Att skapa jobb, inte bara leta. Att en arbetsmarknad med nästan 6 miljoner människor behöver fler arbetsgivare än 480 000, som idag. Att bilden av vad ett företag, en företagare och en entreprenör är för snäv. Att det finns idéer som måste få utvecklas utanför arbetslinjen.
På måndag 15:30 genomför vi detta samtal.
Sen ska jag gå runt på det här stora fantastiska mötet som kallas Almedalsveckan och lära mig saker, inspireras, träffa kvinnor och män jag känner. Och inte känner. Dela med mig av vad jag kan. Få annat. Det kommer bli fint.
När veckan är slut kommer de jag jag lever tillsammans med, barnen och hon som kallar mig sin man, över till Gotland och vi ska vara lediga en vecka tillsammans. Njuta av det som jag tycker är Sveriges vackraste plats på sommaren. Leva.
Jag har packat ned allt. Bockat av mina checklistor. Så det är bara att åka nu. Skönt.