ännu en idé jag inte kommer göra verklighet av

Har levt med iPad ett par veckor nu. Läser i morgonens nyhetsflod att mediemogulen Rupert Murdoch tänker starta en renodlad publikation för läsplattor. Well, det borde vi göra på svenska också. För jag vill ha en. Så tänkte vi för mer än tio år sedan när vi startade dagensskiva.com. Ett tiotal unga och lätt frustrerade musikintresserade människor i Örebro. Några år senare satt vi på Sveriges största oberoende musikpublikation. Ett samarbete jag sedan något år tillbaka lämnat.
Just nu saknas en svensk dagligt återkommande publikation som känns samtida istället för forntida. Så jag kläcker följande idé: Vi gör den! Direkt för iPad och andra läsplattor. Snabb och smidig distribution. Utan behov av enorma summor pengar. Innehåll? Får redaktionen vara med och utforma. Själv är jag just nu förälskad i applikationen Editor’s Choice från New York Times i min iPad. Uppdateras dagligen med välskrivna artiklar och bilder som berättar något. Det behöver vi göra på svenska. Fokus och Filter kommer för sällan. Eller rättare sagt, det behövs något i de långa mellanrum som uppstår mellan dessa publikationers utgivningar.
Här är min redaktion:
Trettioplus – Den bästa skribent jag vet. Med en fantastisk känsla för det som händer runt omkring oss just nu. Burgschki – Enormt klok figur. Koll på världen utanför Sverige. Smart, klok och alltid läsvärd. Kal Ström – En av de klokaste och mest kunniga människor i det här skrået som går att uppbåda. Enorma nätverk och en snubbe jag vill ha mer att göra med i vardagen. Patrik Hamberg – Entreprenör, mediekille och klok, klok, klok. Han har alltid haft publicistiska idéer när mina egna.
I denna redaktion finns omvärldskollen, känslan, orden, formuleringarna, formgivningen, tekniken, bilderna. Och mer.
Om du som läser detta känner dig utlämnad eller förbisedd – förlåt. Min lista är längre. Men människor som är fler än fem kan inte fatta bra beslut. I början går det inte att vara fler. För övrigt spelar det ingen roll. Ingen är tillfrågad eftersom detta inte kommer realiseras.
Åtminstone inte av mig. Jag har nämligen bara inspirationen.

12 svar på ”ännu en idé jag inte kommer göra verklighet av”

  1. @Patrik nänä, jag är ingen kille
    Fredrik: vad glad jag blir, känner mig inte alls förtjänt av de fina orden, men de är väldigt välkomna. Sponsras jag med en iPad så jobbar jag gratis.

  2. Det var inte illa att hamna i samma sällskap som Filter och Offside. Idéer har du gott om, dear Friedrich.

  3. Kompis, läs mitt inlägg. Första raden, typ. Och så säger jag som Patrik. Vart är den där sponsorn?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.