Resultat

Jag har arbetat bra många år nu. Sedan examen. Undrar hur många konkreta resultat mitt arbete någonsin bidragit till? Börjar förstå att jag håller på fel saker på fel ställen vid fel tidpunkter. Mitt tålamod är kort. Jag är en kreativ magmänniska som vill göra en sak i taget. Och göra den riktigt bra. Inspirerat och effektivt. Med resultat.
Jag har inte riktigt kommit dit än. Idag höll jag på att tappa tålamodet på ett möte. Det är en dålig grej. Eller så är det en bra grej. Men, om jag vill passa in på en arbetsplats och vara en del av en grupp måste jag ju kunna förhandla med mig själv också. Acceptera att saker ibland måste gå långsammare än jag vill.
Men, grupparbetandet leder väldigt sällan till några konkreta resultat. Jag blir aldrig färdig med något. En slutsats leder hela tiden till en annan frågeställning. Som om arbetet är ett projekt som aldrig tar slut. Som att arbetslivet går ut på att leka jobb. En lek där vi provar massa teoretiska modeller hela tiden.
Ibland vill jag ha ett analogt arbete. Typ köra lastbil. Uppdrag: kör den här lasten från punkt a till punkt b.

4 svar på ”Resultat”

  1. Jag vet precis vad du menar. En blandning av teori (tankar och strategier) och praktik (hugga i och bli trött) skulle vara idealiskt. För mycket blaj och möten blir kryp under skinnet. Jag tänkte ”bonde” i somras, men jag inser att det skulle bli katastrof. Jag kan ju ingenting om vare sig odling eller djur eller landet eller att laga saker. Men ändå. Tänka och göra, omvartannat och tillsammans.

  2. Bonde, chaffis, brevbärare, mat-tant…. you name it. Jag har bara en episod från mitt liv som nittonåring i minnet. Jag sökte jobb på ett lager. Eftersom jag flyttat hemifrån och behövde pengar till hyran. Efter tre dagar rymde jag. Fick panik över att aldrig se dagsljuset och inte ha någon att prata med. Eller någon som ville prata om något annat än trav, spånken och brudar.
    Jag tror en liten reklambyrå vore grejen. En liten reklambyrå som bara jobbar med non-profitkunder, dvs offentliga aktörer och intresseorganisationer. En liten exklusiv byrå som bara gör en sak i taget. Jävligt bra.

  3. Hej. Vilken fin hemsida. Jag snubblade in här via Twitter.
    Den där imaginära byrån du skriver om låter som en fin idé.
    Jag röstar på den. Och om du vill ha fika- eller lunchsällskap en dag så är det bara att maila!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.