På bio

IMG_0275
Camilla, Ella och jag gick och såg Ice Age 3 idag. Bitvis mycket rolig film. Jag noterar också att Heron City är ett praktexempel på varför monopol är något dåligt. När Heron City öppnade för åtta år sedan var det en ny biografaktör som gjorde ett försök i Sverige, AMC, genom att bygga Nordens största biograf. Företaget drev den strålande. Rent och fräscht. Hög kvalitet på det mesta. Utom en sak, Bonnierägda SF:s monopol gjorde att AMC bara kunde visa smala filmer som SF valde att inte visa på sina biografer. Det gick inte ihop sig och till slut sålde AMC anläggningen till SF som nu driver Filstaden Heron City.
Och nu när de haft några år på sig har de lyckats sunka ned anläggningen till normal SF-standard och infört sina egna rätt lusiga rutiner. Så nu fungerar inte toaletter längre, det ligger skräp överallt och Heron Citys bio känns väldigt svensk.
SF:s monopol förstör svensk bio. Så ser det ut i min värld.