Inget hopp för Hammarby

IMG_0280
Örgryte hade inte vunnit en enda match i allsvenskan det här året. Förrän ikväll. Allbäck får fritt spelrum efter två minuter och sätter bollen säkert bakom Poppen Björklund som får hoppa in eftersom Rami Shaaban sträcker sig i ljumsken på uppvärmningen. Sen får ett fullsatt Söderstadion plåga sig igenom en match med två helt usla lag utan självförtroende, spelförare, teknik eller något annat av kvalitet. Det enda som höll allsvensk klass var hemmafansen, som stöttade sitt stukade lag ända fram till slutsignalen. Då utbröt en bu- och visselorkan utan dess like. Men en rättvis sådan.
Nu lär Tony G få lämna Hammarby. Men, vad ska en ny tränare göra? Klubben har usel ekonomi och säljer sina bra spelare så fort de kan. Nu återstår bara ett gäng ganska taffliga snubbar som inte kommer klara kontraktet om inte de senast panikvärvade brassarna visar sig kunna spotta mål. Om de nu nånsin kommer få några bollar.
Det här var den sämsta fotbollsmatch på elitnivå jag nånsin sett. Som jag ser det finns det inget hopp för Hammarby, som kommer göra Örgryte sällskap ned i Superettan.
Och det är inget annat än skit. Med stort S. Vi behöver Hammarby. Södra sidan behöver nån framgång.

5 svar på ”Inget hopp för Hammarby”

  1. Var idag på Vallen och kollade in en en riktigt usel allsvensk fotbollsmatch mellan ÖSK och Häcken, förstår varför Allsvenskan är så lågt rankad. ÖSK var dåliga, Häcken var inte bättre och fotbollen som de spelade innehåll fler felpassningar än positiva inslag. Årets bottennapp!

  2. Allsvenskan är – hur vi än vrider och vänder på det – inte bättre än den ska vara. Sverige har tjäle i marken minst halva året. Vi är inte fler än nio miljoner människor. Ändå går vi runt med nån naiv förhoppning om att vår fotboll ska vara av europeisk toppklass. Jag börjar inse att den inte är det och heller aldrig kommer att bli. Smakar lite bittert längst bak i munnen dock. Men, De bra ligorna börjar ju om någon månad…

  3. MFF och Hammarby kommer nog att tävla om att följa med Örgryte ned i superettan…..

  4. Det var länge sedan jag var så upprörd över hur dåligt bajen var. Jag levde också ut min ångest.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.