Löjeväckande

Tänkte först lägga en länk till Lily Allens trevliga låt Fuck you på Spotify. Men, jag höll på att tappa hakan när den version jag först hittade var en så kallad Clean Version. Där läggs fåniga ljudeffekter (tuutt/bröl/pling/gnägg/boing) över orden Fuck you. Vilket gör att låten tappar sitt budskap. Lyssna här.
Vem behöver den censuren? Vill jag höra ett gäng ljudeffekter från tecknad film tittar jag på Tom & Jerry. OK?
Låten handlar om intolerans och är enligt Lily Allen först tillägnad British National Party. Därför blir den här formen av censur ganska stötande. Självcensur som hämmar yttrandefriheten för att ingen ska bli stött. Den radiokanal som spelar den censurerade versionen framför den riktiga är ond. Jag upprepar, ond.
Fuck you.

2 svar på ”Löjeväckande”

  1. Jag upptäckte precis samma sak häromdagen med en annan artist på Spotify. (Nu minns jag tyvärr inte vilken.) Jag blev också förbannad.
    Vi behöver inte amerikansk nymoralism.
    Som i programmet Cops där man visar en aggressiv påtänd man som sitter vid vägkanten med sin stora pistol och är en allmänfara. På sig har han en t-shirt med ordet ”Fuck” som är bortpixlat. Vad är egentligen det stora problemet? Ett samhälle som låter galningar gå runt med vapen eller att man svär?

  2. Jag upptäckte precis samma sak häromdagen med en annan artist på Spotify. (Nu minns jag tyvärr inte vilken.) Jag blev också förbannad.
    Vi behöver inte amerikansk nymoralism.
    Som i programmet Cops där man visar en aggressiv påtänd man som sitter vid vägkanten med sin stora pistol och är en allmänfara. På sig har han en t-shirt med ordet ”Fuck” som är bortpixlat. Vad är egentligen det stora problemet? Ett samhälle som låter galningar gå runt med vapen eller att man svär?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.