Försäkringsbolag är motherfuckers

Jag har sedan länge en ganska bitter inställning till försäkringsbolag. Som generell inställning. Jag har olika anledningar till detta som främst beror på att jag själv som tidigare utbränd inte får livförsäkra mig och för att mitt stora barn föddes med blåsljud i hjärtat (som växte bort efter sex månader) och därför inte heller accepteras av försäkringsbolagen fullt ut.
Jag och min dotter är alltså B-människor. Kvalitetssäkrat bedömda som sådana av ett antal försäkringsbolag.
Läste nu på morgonen en artikel på nerikes.se om en familj i samma sits. Om ett för tidigt fött barn som ingen vill försäkra. Så här uttalar sig en mindre genomtänkt person i artikeln:

Är det inte de här barnen som behöver en försäkring mest?
– Jo, men det vore inte schysst mot övriga kollektivet. Det skulle innebära högre försäkringspremier för alla andra, säger Håkan Tell, chef för medicinska riskbedömningar på Länsförsäkringar AB.

Gör om, gör rätt. Tala klarspråk. Vad Håkan som representant för sitt försäkringsbolag säger är att bolagets övriga kunder inte är beredda att betala för oss B-människor. Vad han glömmer tala om är att bolagets övriga kunder får ta denna kostnad i alla fall, eftersom de också är skattebetalare och det är staten, landstingen och kommunerna som får ta kostnaden istället. Vad Håkan borde ha sagt är att de människor som äger aktier i hans försäkringsbolag inte är beredda att ta kostnaden eftersom det kan göra avkastningen mindre.
Försäkringsbolag är en cynisk bunch of motherfuckers och den som arbetar med att för betalning diskriminera sina medmänniskor och tjäna pengar på rädsla kommer få negativ balans på sitt karmakonto. På lång sikt. Det är galet att människor som du och jag stödjer denna verksamhet. Vi borde säga upp alla försäkringar. Vi betalar för att någon har gjort oss oroliga och rädda för saker som kan hända. Så därför betalar vi för en falsk känsla av trygghet. Kanske borde vi ta de pengar vi idag betalar till försäkringsbolagens aktieägare och sätta in dem på ett eget konto med ränta. Då kan vi använda pengarna om olyckan skulle vara framme.