Stark


Häromdagen sprang jag fem kilometer snabbare än någonsin. 23:48 tog det och det var skönt, men jobbigt. Idag sprang jag min snabbaste mil hittills. 51:45 tog den och känslan var likartad. Det är inte benen eller hjärtat som sätter gränsen nu, utan andningen. Med tanke på att jag rökt mellan 20 och 30 cigaretter om dagen de senaste månaderna så är det inte så konstigt.
Egentligen vill jag inte springa snabbt. Tempot är inte jätteintressant. Jag vill springa långt och länge. Varför? Jo, det är min avslappning. När jag springer vilar jag. Då får hjärnan slappna av och hjärtat jobba. Väldigt skönt.
Men, den här tempohöjningen på kortare distanser får mig att känna mig stark. Och det har jag aldrig gjort i mitt liv. Så jag blir glad av det. Nu sticker Sara och jag på semester. Två veckor. Vi kommer att springa mycket, länge och långt. Det blir skönt.