Saker jag har svårt att hantera

Håller på att försöka lära mig och förstå hur den här välsignade/förbannade högkänsligheten påverkar mig, men även de som står mig nära. Efter en vecka på ett av de mest intensiva ställen som finns – Visby under Almedalsveckan – så är jag ganska slut och tom på energi. Inser att jag på ett objektivt, normativt och ganska allmänt rimligt sätt har svårt att hantera:

 • Sociala medier
 • Nikotin
 • Alkohol
 • Ensamhet
 • Stress
 • Ytlighet
 • Mingel
 • Ständiga ljudkulisser i form av prat, sorl, musik, vägbrus och sånt
 • Andra människors känslor
 • Mat
 • Bristen på ett sammanhang eller en flock

Jag misstänker att jag kommer att få anledning att komma tillbaka till den här listan. Den är garanterat mycket längre än så här. Nu behöver det här inte bara vara dåligt. När jag mår som bäst, då kan såna här saker påverka mig fantastiskt. Det är bara det att de funkar lika effektivt åt andra hållet. Och det är i den riktningen jag rört mig lite för ofta de senaste åren.