En pojke från förr är tillbaka

IMG_3344
Gick till psykologen för första gången på två månader. Reflekterade lite över den tiden. Eller kanske mest om den senaste veckan. Som innehållit livet plus extra allt. Ett mail som skakat om mig mer än jag velat erkänna, mitt livs första kirurgiska ingrepp (blev steriliserad), insikten om att ekonomin snart är usel, nya tatueringar, skolstart och fullt ös medvetslös på jobben redan andra veckan. Plus lite annat jag inte kan skriva om. Och all idioti som fortsätter att prägla den del av världen jag lever i. Västvärldens förfall, liksom.
Kände energin liksom rinna ur mig medan jag satt där. För första gången på länge fick jag den där hjälpen att tänka klarare igen. Det gjorde mig trött. I en tid när jag egentligen behöver vara lugnare, klokare och bättre än någonsin så känner jag mig plötsligt pytteliten och rädd i ett stort mörkt och totalt oförutsägbart universum.

En pojke från förr är tillbaka igen
Han bara står där och stirrar mig rakt ned i själen

Igår ritade jag in ett antal av Håkan Hellströms allra finaste textrader på min arm. Alla i svart, utom en. Raden ”Det kommer aldrig vara över för mig” fick bli djupt blodröd. Från låten kommer också citatet här ovanför. Ungefär så känns det just nu. Jag är liten och rädd, men också jäkligt övertygad och motiverad.
Men just nu, den här fredagen är jag trött. Oändligt trött.