Hjälper du oss att hitta Landet?

El, vatten och lite utsikt. Ett litet torp eller en stuga vi kan kalla vår egen för en tid. En längre tid. Detta är en efterlysning. Efter det där vi vill kunna kalla Landet.
Jag har letat. Och letat. Efter att vi flyttade till Örebro från Stockholm sommaren 2011 och löste våra lån har livet steg för steg blivit bättre. Mindre stress och vardagsfriktion. Mer promenader och cykelturer. Tid att träffa andra människor. Jag har tid att utveckla mitt företag och träffar hela tiden nya spännande människor att göra saker tillsammans med i Örebro och Stockholm. Livet har blivit så mycket bättre efter att vi flyttade till Örebro.
Men, jag saknar lite fri luft över huvudet. Det gör vi alla. Alla dessa år i villa gör att vi saknar något. Det är jätteskönt att bo i lägenhet mitt i stan och det kommer vi nog alltid göra, men det börjar kännas allt mer angeläget att hitta ett sommarställe. En stuga, ett torp eller något mittemellan. Kanske inte bara ett sommarställe heller, utan också ett vår- och höst ställe. Varför inte vinter?
Vi letar efter ett krypin utanför staden. En plats där vi kan dra oss undan då och då. Där vi kan njuta av lediga dagar, men också jobba i lugn och ro när det behövs. En plats där jag kan skriva när jag behöver. Ett ställe där vi och våra barn kan göra allt det där andra vi inte hinner med eller glömmer bort hemma i lägenheten. Det där baravarandet. Vi har letat ihjäl oss efter lämpligt objekt att hyra. Långtidshyra. Kontaktar storgodsägare. Men inget är ledigt. Kollar Hemnet, men hittar inget som känns rätt. Vill dessutom fortfarande hellre hyra än köpa, men eftersom det känns som att vi vill ha något klart till vårvärmen är vi nog beredda att tänka om.
Men, vi ber om hjälp. Alla tips är välkomna. Eftersom barnen har diabetes behöver vi tre saker: Vatten, el och mobiltäckning. Dessutom behöver vi utsikt, vyer. Över vatten, slätt eller böljande landskap. Sovplatser för fyra. Inte längre en timmes resa från Örebro. Vi är ju inte direkt händiga, så alltför avancerade renoveringsprojekt känns inte lockande. Vi letar i Örebro län, östra Värmland och runt Hjälmaren.
Tipsa, dela och sprid gärna. Alla kontakter är välkomna. Om inte annat så hjälper du oss att hitta ett ställe dit vi kan bjuda dig för mat, prat och häng.
Vi som letar heter Fredrik och Camilla. Våra barn heter Hanna och Ella. I april utökas familjen med en liten ännu inte namngiven hundvalp också. Vi är snälla, skötsamma och pålitliga.
fredrik@fredrikwelander.se
facebook.com/fredrikwelander
twitter.com/fredrikwelander