Det här med nyhetsflödet

Provprenumererar på lokaltidningen. Den är ny, omgjord och fräsch. Nedbantad och åderlåten. Efter tre dagar känner jag mig redo att konvertera till att enbart läsa public service, The Local och utländska nyheter. Tyvärr. Jag älskar att leva i en stad som kan bära en tidning. En riktig tidning. Men nu har min lokaltidning reducerats till en tunn och ytlig produkt full med klyschiga snuttiga texter där reportrar och nyhetschefer uppmanar oss att komma med tips samtidigt som de fyller tidningen med sport och köpta artiklar från nyhetsbyråer. Eller hårt skruvade/vinklade reportage som gör att jag inte känner igen staden jag bor i. Tre månader är provperioden. Efter tre dagar känns det inte jättebra. Jag hoppas jag ska ändra mig. Att redaktionens form vänder uppåt. Men, här är tre tankar:
1. Någon borde göra en innehållsanalys av tidningen utifrån ett mångfaldsperspektiv. Vem skriver för vem?
2. Public Service och utländska nyheter borde jag nöja mig med att läsa/lyssna på/titta på
3. The Local.