Det här med förändring

Oj vad många som kämpar (åtmistone i gruppmentalitet) mot förändring just nu. Först pepparkaksgate och nu det faktum att Disney väljer att ta bort två gamla nidbilder ur tomtens leksaksparad. Det rasas, hatas och upprörs. Själv har jag tänkt, resonerat och försökt förstå för att kunna argumentera kring det som är bra med att världen förändras.
Nu ger jag upp på det. Det är nämligen så att världen kommer förändras. Trots alla rädda, fientliga och korkade handlingar som vi gör för att det nya kan kännas jobbigt. Den förändringen behöver inte försvaras av mig. Jobbigare bör detta vara för dig som kämpar mot förändringen. Som vill att allt ska vara som förr. Som kämpar för rätten att trycka ned andra. Som tycker det var bättre när världen inte var så rättvis, demokratisk och mångfärgad. Du som tycker att det är jobbigt att inte längre få slå barn och kvinnor, kalla kakor för negerbollar, tvingas inse att kvinnor har rösträtt och att det finns människor som tror på någon annan gud (eller till och med på någon gud) etcetera. Du har nämligen inte en chans. Du kommer leva resten av ditt liv i en fåfäng och hatfylld kamp mot något som inte går att stoppa.
Det kallas förändring, utveckling. Allt kommer att bli bättre. Mer av allt och detta för allt fler. Och det lär bli lite roligare om du är med istället för mot. Inte för att det spelar någon som helst roll i det stora hela. Utvecklingen går nämligen inte att stoppa.