Små företag och stora pengar

Det här med att Facebook köper Instagram för en miljard dollar. Samtidigt som biltillverkaren SAABs konkursbo börjar bli klart är ganska spännande. I SAAB har ganska många tusen anställda fått ihop skulder på 13 miljarder kronor ungefär. I Instagram har femton personer lyckats skapa ett företag som någon annan vill betala 6,5 miljarder kronor för.
I Sverige har det skrivits omätbara mängder text om SAAB. Gjorts hur många reportage som helst i både radio och TV. Analytiker har vänt ut in på det företaget. Minst sagt. Hur många av de som skrev, berättade och analyserade kände till Instagram före gårdagen?
Världen förändras. Kanske dags att intressera sig för små företag även här, tänker jag. Om vi uppmärksammar och stöttar de kreativa kvinnor och män som förverkligar sina idéer kanske nästa Instagram, Angry Birds eller twitter kommer från vårt kvarter.