Människor som möts och gör skillnad


TED är ett bra exempel. På att världen blir bättre. På att människor vill mötas och prata om viktiga saker. Lyssna på varandra. Inspireras och inspirera. Så populärt att det växer organiskt över planeten. Nästan utan att de som står bakom TED kan kontrollera det. Men, de tar det med ro, öppnar upp sitt API och bjuder in fler att vara med i utvecklingen.
– Loss of control is the whole point, säger Chris Anderson.
29 februari arrangerades TEDx-events på 166 platser. Onsdagens program från TED2012 i Long Beach, Kalifornien streamades exklusivt till de här platserna som också interagerade. En av platserna var Bio Roxy i Örebro. Fifi Nylander och Kal Ström heter två personer som tror på det här konceptet och har tagit det till Örebro. Bjudit in och samlat ihop öppna, kreativa, kloka och spännande människor. I pauserna från Long Beach hade de bjudit in två lokala talare, Cecilia Jansson, konstnär som arbetat med interner på fängelset i Kumla höll ett inspirerande tal om känslor, konst och ett fängelse, men kanske mest av allt om människors egenskaper och känslor. Mohlavyrs tal bestod av två låtar. Hon är artist och sjöng. Också ett sätt att sprida inspiration och väcka tankar.
Det händer bra saker när människor möts. När vi lyssnar på varandra. Och pratar. Jag är tacksam över att Kal och Fifi har tagit TED till Örebro. Det här kommer växa. Hjälpa mig och kanske dig att göra ännu bättre saker.
Läs mer om TEDxÖrebro.