Bilder är inte alltid bilder

Har av olika anledningar fått anledning över den del av mitt erbjudande som handlar om bilder. De tre senaste förfrågningarna jag fått om att fotografera har slutat med att jag i ett fall prisat ut mig, ett fall hänger lite löst och ett fall fick uppdraget omgående. Skillnaden mellan de tre är att jag i det första fallet fick frågan från en organisation som inte köpt bilder av mig tidigare, att jag i det andra fallet fick frågan efter att ha blivit rekommenderat och i det tredje fallet fick frågan från en entreprenör jag fotograferat i ett annat sammanhang tidigare.
Människor jag jobbat med brukar anlita mig igen. Även bildkunderna. Eftersom de vet vad jag går för och att de kan lita mig. Framför allt eftersom de vill jobba med just mig. De köper inte bilder. De köper mig och mitt sätt att dokumentera med bilder. För det är de beredda att betala vad jag behöver ta betalt.
Nya kunder tycker ibland att jag är för dyr. De vill ha ett pris per bild. Sällan lönsamt för fotografen. Och jag har svårt att tänka mig att jobba utan att vara lönsam bara för att få nya uppdrag. Jag har för många förfrågningar och uppdrag för att vara så desperat. Åtminstone just nu. Dessutom kan jag inte konkurrera med deltidsarbetande entreprenörer, svartjobbare eller bildbyråer. Jag erbjuder ju inte kvantitet. Bara kvalitet. Framför allt personlighet.
Imorgon ska jag göra ett roligt jobb. Som inte är ett jobb utan ett volontäruppdrag. Det handlar om att dokumentera TEDxÖrebroLive. Kommer bli en fin kväll. Kunskap. Kvalitet. Fifi Nylander och Kal Ström har tagit TED till Örebro. Jag tycker mycket om det.