Kanske det bästa journalistpriset någonsin: #prataomdet


Det känns fantastiskt bra att Johanna Koljonen och Sofia Mirjamsdotter uppmärksammas och belönas än en gång för det som hände där kvällen när de här två började prata om det och en hel värld av smuts uppenbarade sig.
”För att ha gjort det privata allmängiltigt och fått en hel värld att prata om det.” Så lyder motiveringen till Stora Journalistpriset 2011, kategorin årets förnyare. Priset kunde inte ha hamnat mer rättvist. En av min generations allra största mediehändelser. Och förnyelser. Vilket bevisas om och om igen av en alldeles för stor mängd bittra män som tycker att det här med jämställdheten har gått lite väl långt nu.
Jag tror vi måste fortsätta #prataomdet. Inte minst eftersom priset rimligen gått till alla er som vågat och vågar göra det.