Om att döda en telefon

Jag sitter i biltvätten. Det ringer i min mobil. Dolt nummer.
Hej, är det Fredrik Welander jag talar med?
Ja.
Du har valt att förnya den tjänst du köper av oss i vår….
Sen mumlar hon vidare om någon företagskatalog eller sökoptimeringstjänst eller vad det nu är.  4 april ska jag ha tackat ja till ett erbjudande via ett telefonsamtal på det här numret. Sen har jag inte valt att tacka nej till tjänsten i det skriftliga brev som de skickade hem till mig på Schantzgatan i samband med telefonsamtalet. Hon börjar lite skönt och indignerat hota med mig ekonomiska krav på en gång. Jag lägger på.
Så har det hänt. De här sköna oseriösa företagarna/kriminella/bedragarna har försökt blåsa mig. Nu är jag rätt bra på det här med webb, marknadsföring och sökoptimering själv. Jobbar med att få människor att inte tro på sån marknadsföring utan istället arbeta med relationer. De är inte så smarta de här skojarna. På djupet. Jag har inte pratat med henne förut, eller någon från det så kallade företag hon rinde ifrån. Skulle förstås aldrig tacka ja till något. Ännu mindre tagit emot en skriftlig bekräftelse på Schantzgatan flera månader innan jag flyttade in där. Deras research är värdelös. Men, kanske fick hon mig ändå. Jag svarade ju ja. Eftersom jag är artig och väluppfostrad svarade jag på den första frågan.

Är det Fredrik Welander jag pratar med?
Ja.

Därför skriver jag det här inlägget. Dels för att varna, men mest för att komma ihåg att det var klockan 08:40, onsdag 23 november, hon försökte blåsa mig. Så jag vet vad jag ska skriva i min polisanmälan, om det skulle behövas. Av hennes dialekt att döma jobbar hon åt det här gänget.
Sen noterar jag att det är dags att döda en telefon. Jag har tröttnat på alla skräpsamtal som kommer in. Från den dagen jag registrerade firman har jag fått så oerhört mycket dåliga försäljare i telefonen. Kommer från och med nu ha hemligt nummer. Du som behöver nå mig vet hur. Du som inte vet, kontakta mig via e-post: fredrik@fredrikwelander.se.
Det är bedrövligt att det inte går att Nix-a mobiltelefonen. Det är minst lika bedrövligt att det är jag som måste bevisa att det inte finns något avtal om de här bedragarna skulle välja att stämma mig. Eftersom det paradoxalt nog är svårt att bevisa att något som inte finns…. inte finns.