Att runda Åland

IMG_0631
Jag har just kommit hem efter att ha verksamhetsplanerat i två dagar. Förutom att ha gjort just detta hann jag runda Åland. För en liten halvbitter kulturelitist är det en ganska stor utmaning. Att åka på Ålandskryssning alltså. Och jag skulle kunna skriva stycke på stycka om alla saker jag inte gillar. Men, skit i det.
Därför konstaterar jag istället att de människor jag arbetar med på dagarna är alldeles fantastiska. Förutom att de är kunniga, lojala och skapar stort mervärde genom sitt arbete är de otroligt sköna människor. Snälla, generösa och omtänksamma. Alla med spännande kunskaper och historier som de gärna bjuder på. Varje gång vi åker iväg och får jobba koncentrerat ihop blir jag lite överväldigad. Två bra dagar.
Men, jag kan inte låta bli att konstatera att vin på kran i en lunchbuffé på en Ålandsbåt under hemresa känns som en rätt dålig grej när de som passar på att fylla sina glas för att maximera sitt eget ekonomiska mervärde redan varit vinmarinerade i ungefär 18 timmar.