Jamen, så trevligt

Här i låtsaslandet/kungariket Sverige firar vi idag. Det är nämligen så att även prinsessan Madeleine har gått och förlovat sig. Tillåt mig bjuda lite på firandet genom ett citat från en artikel i Dagens Nyheter, rikets kanske viktigaste dagstidning:

Henrik S Järrel (M), initiativtagare och grundare av riksdagens rojalistiska nätverk, gläds också över beskedet.
– Jag gratulerar de unga tu och önskar dem all lycka. Det är roligt att de bestämt sig för att ta steget. Jag tror dessutom att de passar ganska bra ihop.
Varför?
– Som man brukar säga: lika barn leka bäst. De har någorlunda rätta bakgrunder vilket ger goda förutsättningar. Det är ingen garanti, men en bra grund.
– Sen har de någon form av äktenskapstycke också. Men det är en mer ytlig betraktelse.
Vad har du för bild av Jonas Bergström?
– Han är positiv, trevlig, väluppfostrad, vänlig, välutbildad och sympatisk. En urban ung man i sina åthävor och bruk. Jag tror att han passar utmärkt väl in i bilden.

Här slutar jag. Jag måste gå ut och hissa en flagga. Klä på mig folkdräkten och läsa kvällstidningarna. Leve mitt hemland. Vi är bäst i världen. Året är 1912 och möjligheterna är oändliga. Vetskapen att jag och mina barn är med och bidrar ekonomiskt till detta kalas gör att jag känner mig nästintill fulländad. Det fanns en mening med mitt liv också.

3 svar på ”Jamen, så trevligt”

  1. JO, absolut. I internationella relationer är det tungt att komma från ett lilleputtland som fungerar som ett turistreservat. Människor tar en liksom på ett lite större allvar då.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.