Jag har flyttat till landet

Efter åtta och ett halvt år slår det mig. Varför bussen går så sällan. Varför ingen skottar när det snöar. Varför telefoni och internet bara funkar när det är vindstilla och soligt. Varför det aldrig kommer någon post på fredagar. Varför det inte finns något postkontor. Varför avstånden är så långa. Varför allting kostar så mycket mer. Varför så många tycker att samhället är bra som det är utan nya människor och nya tankar.
Jag har flyttat till landet.

2 svar på ”Jag har flyttat till landet”

  1. Vet inte riktigt hur jag ska tolka inlägget. Gillar du att bo på landet eller är det att du tillhör den ironiska generationen? Din definition av landet gäller stora delar av Sverige, tycker jag. Även om det i ditt fall råkar ligga i närheten av Stockholm. Jag för min del gillar när jag enkelt kan flytta mig mellan dessa bägge världar. Till det förutsägbara landet när jag vill det, till den ständigt föränderliga staden när jag vill det. På senare tid känner jag ett allt större sug efter staden dock.

  2. Jag var bara magsurt ironisk och arg över det faktum att mitt bredband (som vanligt) lade av att fungera pga av regn. Här där jag bor och betalar grova STHLM:s-priser för allt har vi en infrastruktur som är byggd på femtiotalet och aldrig förbättrad. Luftledningar som inte fungerar. Gator som är för smala och nästan alltid dålig eller halvdan service av de man anlitar för att fixa saker.
    Jag gillar landet. Men inte att betala som att jag bodde i storstan. Jag bor i en stad, men med samma standard som om jag skulle bo i ett torp.
    Det gör mig lätt magsur ibland. Trots att det bara är jag som kan göra något åt saken. Genom att flytta.
    Landet är bra. Staden är bra. Men kompromissen av dessa båda som jag befinner mig i rätt kass, faktiskt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.