Mobila funderingar

Hanna vill/behöver en ny mobil. Jag köper argumenten.
Hon vill ha en Sony Ericsson w995. En skitdyr telefon som går att använda som spelare och har en 8.1 megapixelkamera. Lite GPS-funktioner också. Den är inte något annat än en utveckling av den mobil hon har. Jag vill att hon ska ta över min iPhone 3G. Så kan jag köpa en 3GS. Eller så tycker jag hon ska ha en HTC Magic, den första telefonen i Sverige med Googles OS Android. Jag är trött på att köpa skitmobiler av den gamla skolan, nu när det kommit produkter som inte blir gamla efter ett år, eftersom de utvecklas av de program och applikationer du förser den med.
Hon tycker min iPhone är för repig. Och så går det inte att byta låtar med kompisarna lika lätt. Goddammit, jag orkar inte förklara det här med upphovsrätt och sånt en gång till. Samhället, lagarna och min dotters generation är inte kompatibla. Därför vill hon hellre ha en skitdyr tramstelefon.
Och får behålla den hon har istället.