Människan och månen

Bara för att det känns aktuellt: Den som tror att människan klarade av att ta sig till månen och tillbaka med analog teknik (i en tid när kulram och Volvo Amazon var hi-tech) och dessutom sända TV live från himlakroppen ned till jorden känns i dagsläget i mina ögon en aning mer naiv än den som inte gått på hela grejen. Enligt mig har människan aldrig varit på månen. Men det är knappast en stor grej. Blir istället världens största antiklimax när den första människan på månen inte får fira så hårt som hon eller han borde få göra.
Orättvist. Men kul.

2 svar på ”Människan och månen”

  1. Jag kommer inte att försöka knäcka dig. Men en tankeställare kan jag ge dig minsan.
    Faktum är att just nu sitter det säkert någon med en mycket bättre teknik än den vi ”vanliga” människor använder. För att stärka mitt argument så menar jag att när inte Internet fanns så höll forskare på med det så kallade Arpnet. Det var alltså en teknik som ingen hade någon aning om, något som inte ens fanns på kartan hos ”vanliga” människor.
    Vad jag menar med detta är faktumet att tekniken som astronauterna använde sig av ombord Apollo 11 inte klassas som ”vanlig teknik” eller ”high-tech” som du så fint relaterar till Volvo Amazonen och diverse kulram m.m. Utan den teknik som Apollo 11 använde sig av var varken sämre eller bättre teknik än den teknik som var synligt och igenkänd år 1969. Tekniken som användes ombord på Apollo 11 var den nödvändiga tekniken. Alltså den teknik som skulle få dem att starta på jorden, flyga dit, landa, hämta sten och sätta upp en flagga, samt testa olika experiment och slå fast flera teorier m.m., starta från månen, åka tillbaka och landa på jorden igen.
    Sen att människan hela tiden är så skeptisk åt denna händelse är väll en självklarhet! Man kan aldrig veta liksom. Enligt mig så har människan varit på månen. Men det skulle vara extremt mäktigt ifall USA lurat hela den informerade mänskligheten.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.