Kort valanalys

Glädjer mig åt att hållbarhetsfrågorna verkar väckts hos många väljare. Miljöpartiet har tagit jättekliv i Stockholm. I min egen valkrets fick partiet nästan 14 procent av rösterna. Glädjer mig också åt att valdeltagandet ökat sedan förra EU-valet. Men, det är fortfarande mer än hälften som skiter i att rösta. Och Sverigedemokraterna fortsätter vinna mark. Andra liknande partier i Europa tar också allt mer plats.  Samtidigt minskar intresset för parlamentsvalet i Europa som helhet. Inte ens hälften av de röstberättigade européerna bryr sig om att rösta.
Alltså håller vi på att sakta men säkert bädda för att lämna över makten till krafter som kanske inte alltid tycker att demokrati är jätteviktigt. Det känns på något sätt som en europeisk deja vu.
Det skrämmer mig att så få bryr sig. Men det glädjer mig att de som faktiskt gör det i allt högre grad bryr sig om hållbar utveckling.

Ett svar på ”Kort valanalys”

  1. kan bara instämma i din analys. Synd att vi har så svårt att se över nationalitetsgränserna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.