Min diktatur: Sjukvård för människor

diktaturlogoJag tror att sjukvård ska vara anpassad efter människor. Den ska svara upp mot människors behov och finnas med samma nivå oavsett var i landet du råkar leva eller vara för stunden. Därför kommer sjukvården i mitt land styras på följande sätt:

Basnivån på sjukvården garanteras av staten och är likvärdig i hela landet. Socialstyrelsen får en systermyndighet som ansvarar för detta. Det handlar om att ta tillbaka initiativet för sjukvården ifrån klåfingriga lokalpolitiker och tjänstemän som leker grundkurs i organisationsteori. Inga mer landsting. Tydlig och enkel styrning av sjukvård och forskning.

Men, desstom kompletteras sjukvården i mitt land med en mycket större marknad för privat vård. Den som kan och vill driva sjukvård i privat regi är välkommen. Ut på marknaden bara. Är du duktig kommer kunderna. Eftersom staten garanterar bra sjukvård får du anstränga dig.

Så tänker jag organisera vården. Trygg statlig sjukvård och fri privat. Sen är jag fullständigt övertygad om att alla fantastiska kvinnor och män som arbetar inom vården kommer utveckla den och göra den ännu bättre. Diktaturen står för resurserna. Proffsen för innehållet.

Så skapas sjukvård för människor.