Kasta din sten

Jag blir ganska beklämd över allt förbannade snaskande om vårt nya riks-psyko Anders Englund. Brotten han begått är fruktansvärda, men kom ihåg att han ska fällas i domstol också. Inte bara av folkdomstolen. Tror att allt detta vältrande handlar om att människor som du och jag ska få känna oss duktiga, präktiga och normala. Vi som har samveten rena som nyfallen snö. Som bara går mot röd gubbe och kanske tar med oss lite för mycket varor över gränsen nån gång. Hurra för oss. Vi som är normala.
I Bibeln står det något om att den som är utan skuld kan kasta första stenen. Över Anders Englund ligger ett helt grustag, men jag tror inte en sekund på att någon som kastat är utan skuld.
Vad gör vi för att andra barn än våra egna ska växa upp till goda människor? Vad gör vi för att se till att vår omvärld är lugn, trygg och säker? Själv gör jag inte mycket, och därför tar jag inte upp någon sten.