Dubbelt så snabb, hälften så dyr


Apple är inte kloka. iPhone 3G kommer kosta mindre, vara snabbare och ha inbyggd GPS. Verkar lite oklart när den släpps i Sverige, men 11 juli verkar vara ett troligt datum. Galet. Nu skulle jag vilja haft Appleaktier.
Tillägg ett par timmare senare:
11 juli släpps iPhone 3G i en Teliabutik nära dig. Priset för 8GB-modellen lär hamna strax under 1500 för en telefon utan bindning. Men grejen är den att Apple dessutom skapat en rysligt konkurrenskraftig utvecklingsmiljö och kommer tokdominera utvecklingen av applikationer. Kombinerat med Mobile.Me-tjänsten lär iPhone krossa ALL konkurrens kortsiktigt. Nu måste HTC och andra Windows Mobile-mobiler vässa sig ordentligt. Spännande. Tror inte det är överdrivet att kalla iPhone 3G och plattformen iPhone 2.0 för mobiltelefoni 3.0.
Idag är iPhone en mobiltelefon, en mediespelare, en bärbar minidator och en Palm. Den 11 juli är den dessutom en spelkonsol och mycket, mycket mer. Galet. För ungefär 1500 spänn.