Censurera mera för arbetsmoralens skull!

Läser en fantastisk dum artikel på IDG.se. Det handlar om att fler arbetsgivare lägger resurser på att spärra de anställdas webbvanor eftersom allt för många tydligen har roligt på jobbet. Själv kan jag inte förstå perspektivet. I min värld går det inte att separera jobb-jaget från privat-jaget. De världarna går i varandra. Med teknikens hjälp kan jag göra ärenden som är jobbrelaterade hemifrån, och privata från jobbet. Det är effektivt och gagnar såväl mig som min arbetsgivare.
Nu har även min arbetsgivare såna här filter, men jag är aldrig inne på Facebook eller Blocket från jobbdatorn, så det hämmar mig inte. Men perspektivet att stärka arbetsmoralen med censur är helt galet.
Det här blogginlägget skriver jag från jobbdatorn. Det tog tre minuter och var en del av mitt livslånga lärande.