En blick rakt upp i Sverige

Jag läser Flashbacks forum en hel del. Här finns vad jag skulle tro är ett tvärsnitt av Sveriges befolkning. Helt vanliga psykon, rättshaverister, fritidskriminella, hackare, rasister, antifascister, relativister, kommunister, haschhuvuden, horbockar, skvallerälskande extrema idioter – precis som du och jag. Här talar de öppet om allt. Utan hämningar. Det brukar ge en ganska intressant inblick av hur mentaliteten i landet ligger.
Ofta ganska skrämmande. Men jag älskar det. Det är verkligheten upphöjd i tio. Den osminkade galenskapen. Det finns de som avfärdar Flashbacks användare som galningar. Inte jag. Tror det är helt vanliga svennar. Med helt vanliga galenskaper som de vågar står för när de gömmer sig bakom avatarer och nicks.
De senaste dygnen har ett ganska stort antal av dessa diskuterat, spekulerat, skvallrat och privatspanat kring barnamorden i Arboga. Jag har gått igenom hela den tråden, från start till mål och har hur många känslor som helst. Men för att göra det enkelt – det är förbaskat skönt att det är domstolar och inte lynchmobbar som fäller människor för brott i det här landet.