Bikt

Söndag morgon. Jag har lyckats vakna ur en bråddjup sömn. Ute skiner solen och jag tror en bikt kan vara uppfriskande.
Jag mår inte bra
Psyket är förvånansvärt intakt efter senhöstens dipp, men fysiskt är det sämre. Orkar allt mindre. Är allt tröttare. Kan nog vara dags att göra det där jag funderat så mycket på i många år, dvs byta livsföring. Ett läkarbesök får bli starten. En ordentlig hälsokontroll.
Jag vill emigrera
Jag vill verkligen flytta ifrån Sverige. Mest för att jag känner att jag vill uppleva något nytt. Någon plats där andra värderingar råder. Där klimatet är mer skonsamt. Där mångfalden är större än enfalden.
Jag vill fotografera, men hålls tillbaka
Jag vill gå ifrån lönearbetet till att helt fotografera och använda mina andra kunskaper som frilans. Men hålls tillbaka. Av Camillas oro och en hel rad andra janterotade tvångstankar. Steget till eget är ett värlsrekordshopp. Jag har tagit på mig en för stor roll och hålls tillbaka av min respekt för andra.
Jag har redan kapitulerat
Jag vill byta liv, men har redan kapitulerat. Därför sover jag allt djupare. Allt längre. Trots att mitt liv är behagligt och bra på nästan alla sätt har jag resignerat och blivit allt mindre närvarande hos dom jag älskar. Dom som betyder något. Jag är precis på gränsen till att bli en gubbjävel.
Med det sagt ska jag i tur och ordning röka, plocka disk, hämta Hanna från träning, ta en lång promenad, göra bokslut för förra året och försöka ta tag i en del ekonomiska ärenden som fått vila ett tag.