Helt utan anledning

Det fanns inget.
Absolut inget.
Inget hände.
Inget alls.
Länge.
Jättelänge hände det absolut inget med det där som inte fanns.

Men….

Sen exploderade inget och blev allt, överallt. Ett ögonblicks verk, helt utan anledning. Jättelänge fanns allt innan något började hända i en pytteliten del av det där oändliga alltet. Helt utan anledning så började små mikroskopiska delar att dela sig och kopiera sig. Sen blev de bakterier, virus, dinosaurier och allt annat levande.

Inget blev alltså allt helt utan anledning. Det är det mest rimliga att tro på. Det och den eviga ekonomiska tillväxten som några av de där celldelade varelserna hittade på helt utan anledning (som allt annat som kommit till). Den ekonomiska tillväxten bygger på att de där celldelade varelserna offrar sin egen framtid, även det helt utan anledning.

Den framtiden är här.

Vad ska vi tro på nu? Den som inte tror på något brukar inte sällan tro på allt. Helt utan anledning.