Fortsatta intryck i Europas huvudstad

IMG_2820
Den andra dagen i Berlin börjar med en promenad. Någon kilometer bort ligger Potsdamer Platz. Det som under kalla kriget var ett rensat Ingenmansland är idag ett själlöst dito. Eller rättare sagt ett glasbetongigt Sony Center. Vi kliver runt här, kollar några mursektioner som ställts ut innan vi går in i något av det bästa Berlin har att erbjuda…Tiergarten. Denna sköna lugna, svala park. Här rör vi oss i lagom långa steg, hör fåglar, fångas av det gröna och liksom bara landar i parken som bildar en sköngrön bubbla. Den här parken är nog anledning att ta sig till Berlin.
Vi går till det gamla makt- och krigsmonumentet Siegessäule som ligger mitt i jätterondellen där 17 X avenyn upp mot Reichstag börjar. Maffigt och manligt. Guldänglen där uppe är svår att inte gilla, trots monumentets ganska unkna budskap. I gången under står en skön snubbe och spelar Sway om och om igen på sin klarinett. Fint.
Vietnamesiskt till lunch och sedan vidare till Kurfürstendamm där jag klämde på en Apple Watch och vi kollade in Tesla Store innan vi turistölade på Hard Rock Café. Sen ett kort stopp på KaDeWe innan vi hoppade på S-Bahn vid Zoo Station och åkte tillbaka till Alexanderplatz och köpte lite livsmedel på Alexa. Alexanderplatz vinner med 7-1 över Ku’damm.
Kvällens middag och ölande blev på Prater Garten i Prenzlauer Berg (efter tips av Berlins egen @helenschki). Sen irrade vi hem via spårvang och U-Bahn till ett rum där internetuppkopplingen havererat.
Jag är mycket tacksam för de här dagarna med mina bröder och vår far. Vi hör liksom ihop och när vi tar oss iväg så här blir det väldigt, väldigt bra. Nästa resa? Paris? London? Vi får se. Jag försöker lägga ribban på huvudstäder i Europa. Madrid verkar vara populärt bland de andra, men flygresan är ju jättelång dit.
Berlin är en fantastisk stad. Jag kommer tillbaka hit. Som fasen.
IMG_2916
IMG_2886
IMG_2875
IMG_2871
IMG_2860
IMG_2858
IMG_2947
IMG_2929