Lyssna är nyckelordet

Det här med Instagram. Företaget som gör de där härliga kvadratiska fulbilderna som du och jag delar omedelbart med de vi vill. De postade nya användarvillkor. Och förlorade ganska många användare. Nu förklarar de hur de tänkte i ett blogginlägg med rubriken Thank you, and we´re listening.
Det är bra att de lyssnar eftersom det hjälper dem att förenkla och förtydliga sitt budskap. Något de borde tänkt på från början, men bättre sent än aldrig. Några som också borde lyssnat är de som i ilska och frustration raderade sina Instagram-konton. Lite i onödan.
I sin enkelhet är den här lilla episoden ett bra exempel på vad jag jobbar med. Att lyssnandet är grundläggande i all kommunikation. Jag kommer nog fortsätta använda Instagram, även om den nya Flickr-appen är bättre på många sätt.
Mina bilder på Instagram finns här och här.