En helt naturlig fråga

Jag har idag skickat en fråga till en av de allra bästa byråkraterna jag känner. Den lyder så här:
Jag vill bli ambassadör för kvinnors företagande. Kan jag det?
Det här handlar om att två av mina hjärtefrågor jobb- och kunskapsmässigt. Jag är nu småföretagare i tjänstesektorn. En av majoriteten. De allra flesta av Sveriges företag drivs av en företagare som gör sin grej. Det som kallas enmansföretag. Eller ensamföretag. Jag kallar det företag. Vi är majoriteten, ju.
Jag jobbar i en bransch som domineras av kvinnor men där manligt företagande uppmärksammas mest. Vilket gör att branschen ofta förknippas med annat än den egentligen innehåller.
Det handlar om PR, kommunikation, samhällsutveckling, dialog och sånt.
Jag vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Inspirera andra. Vara med och synliggöra och sprida alla de där andra erfarenheterna. Om kvinnors företagande. Skrev en rapport om maktstrukturer i Örebro län på uppdrag av Länsstyrelsen tillsammans med Sofia Hadders tidigare i år. Arbetet fick mig att vara med och förändra. På riktigt. Igen.
Har nu umgåtts flitigt med starka och inspirerande kvinnor i Visby ett par dagar. Eva Swede, Maria Berghäll, Maria Comstedt, Ida Hult, Pia Forsberg med flera. Känner mig inspirerad. Har djup respekt för arbetet med att främja kvinnors företagande. Det är bra, viktigt och gör skillnad. Jag vill vara en liten del av det.
Jag vill nämligen se fler företagare i Sverige. Och fler kvinnor som tar/får chansen att prova sina idéer.
Därför undrar jag om jag kan få bli ambassadör. Det är för få män som är ambassadörer för kvinnors företagare.