Det händer något när människor möts

En punkt som sammanfattar Almedalsveckan för mig. Jag lånar den av Ida Hult.
Det händer något när människor möts. Något bra.
Jag har mött många. Lyssnat, pratat. Sprutat ur mig tusen idéer i minuten i de där samtalen. Eftersom jag blir så inspirerad när jag möter människor. Visby och Almedalsveckan är en fantastisk mötesplats. Kanske den allra bästa. Unik.
Men, efter många år här har jag sammanfattat ett par punkter som skulle göra bidra till att göra Almedalsveckan ännu bättre:

1. Mer berätta vad du vill
2. Mindre berätta vad du inte vill
3. Mer fokus på jämställdhet, jämlikhet och mångfald
4. Mer lyssna
5. Mindre skrika
6. Mer bra livemusik
7. Fler internationella gäster på seminarier (världen är stor och intressant)
8. Fler kommuner som kommer hit med kunskap och berättar om den
9. Fler taxibilar
10. Fler alternativ på transporter till Gotland. Gärna ett mer hållbart än de som erbjuds.

Dessutom tänker jag att det behövs snyggare och mer diskreta profilprodukter för de organisationer som fortfarande känner att de behöver klä sina representanter i någon form av uniform eller enhetlig klädsel. Alla dessa fula pikétröjor funkar lite som Comic Sans för mig. Inte bra.
Fler pins istället.