Att sitta i ett slott

Örebro slottÖrebro slott, foto Mikael Sundberg
Kommande sex månader ska jag sitta här och jobba. Eller rättare sagt, mitt kontor kommer vara här. Jag kommer sitta tillsammans med inspirerande och kloke Kal Ström, som driver företaget Us3. Vi delar på lokaler som tidigare använts på både dåliga och bra sätt. Kvinnor har suttit fängslade här, och människor som vill berätta om Örebros erbjudande för andra har suttit i möten här. Kvinnor och män som varit med och utvecklat kulturscenen i staden har träffats här.
Nu flyttar vi in en period.
För mig handlar det om att ha mitt skrivbord på en tillgänglig plats. Ett ställe dit de jag jobbar med och åt kan komma och träffa mig när de vill. Nu har jag hittat en lokal mitt i Örebro, i den byggnad som mer än någon annan bär Örebros signum. Inspirerande. Väggarna är tre meter tjocka. Det är högre i tak. Men mest glad är jag över att sitta tillsammans med någon annan. Och att vi har möjligheter att bli fler om vi vill. Det handlar om tillit, gillande och kunskap. Lika mycket om att det ska kännas kul. Här kommer vi jobba med våra olika uppdrag, men också ha ett kreativt kunskapsutbyte. En tankesmedja ser jag framför mig.
Kom gärna förbi och var med i samtalet. Kansligatan 1 är adressen. Men kontakta mig innan, eftersom det inte är säkert att jag är på plats. Mina uppdrag tar mig allt som oftast ut till andra platser. Men, när jag behöver sitta och jobba fokuserat kan jag nu göra det i en fantastiskt inspirerande miljö.
Välkommen.