If today were the last day of my life would I want to do what I'm about to do today?


 
Så hände det till sist. Döden hann ikapp Steve Jobs. Världen blev, som alltid när någon dör, lite gråare. Många kommer skriva och prata om Steve Jobs idag. Själv nöjer jag mig med att notera att Apples webbar idag klätts i fina ord. Men att inga ord är mer talande än de Steve Jobs själv uttalade i det ganska berömda talet vid Stanford 2005. Femton minuter inspiration. Sammanfattningen på något sätt. Gjord av Steve Jobs själv.

”Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.”

Han berättar tre historier. Den tredje handlar om döden. Men, mest om livet. Ett liv som fyra barn från och med idag får leva utan sin pappa. Det är lätt att glömma bort idag, när allt handlar om företaget han skapade.