perspektiv

Jag är en människa. Som lever i ett förhållande med en annan. Vi är föräldrar till två barn. Kommunen vi lever i har drygt 96000 invånare. Men staden vi lever vi, eller regionen Stockholm, har ungefär 1,5 miljoner invånare. De flesta invandrade. Vi lever i kungariket Sverige tillsammans med ungefär 9,3 miljoner andra människor. I staden Chongqing, Kina bor ungefär 10,5 miljoner människor. I Norden (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland) lever ungefär 25 miljoner människor. I Tokyo lever ungefär 35 miljoner människor. USA:s största stad är New York med 19 miljoner invånare. I hela USA lever cirka 306 miljoner människor. Sverige är en del av EU, liksom 26 andra länder. I EU bor ungefär 500 miljoner människor. I landet Indien bor ungefär 1,2 miljarder människor. I landet Kina bor ungefär 1,3 miljarder människor. På jorden finns ungefär 6,7 miljarder människor. Jorden är en av åtta planeter som snurrar runt Solen. Solen är en av 400 miljarder stjärnor i Vintergatan. Vintergatan är en galax av kanske 1 biljon galaxer i universum. Universum är, tills någon kommer på något annat, oändligt. Jag känner mig ganska ofta ganska liten, ganska rädd och ganska ensam.
Undrar om jag ska kolla Slutdebatten eller Idol 2010 ikväll? Nu dags för matlagning.

Ett svar på ”perspektiv”

  1. Roligt att se att dina tankar har gått exakt samma väg som mina. 🙂 Jag känner mig ofta liten och ensam, men inte rädd.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.