Nästa steg för dig som är Facebook-aktivist


OK, nästan 240.000 människor har ställt sig bakom den här rörelsen på Facebook. På oerhört kort tid dessutom. Självklart har jag också gjort det. Men, jag har också ett litet tips till alla er andra som gjort det: Passa på att lär dig lite mer om hur de andra partierna i Sverige ser på människor från andra länder och kulturer. Det råkar ju nämligen tyvärr vara så att det finns flera lik i den svenska garderoben.
Om du verkligen vill aktivera dig föreslår jag att du är FÖR människor istället för EMOT Sverigedemokraterna. För då kanske även de andra partierna förstår att en mer human och värdig syn på människor även utanför Sverige ligger i allas intresse.
Ett bra ställe att börja på, för att skaffa mer kunskap är: Ingen människa är illegal

Jorden tillhör alla. Alla människor har rätt att röra sig fritt och bosätta sig var som helst i världen. Enligt principen “av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov” har vi rätt att med omsorg och respekt ta del av jordens och samhällets resurser på lika villkor.
Nätverket Ingen människa är illegal erkänner inga nationsgränser annat än som politiska konstruktioner som vi saknar både moralisk skyldighet och intresse av att acceptera och upprätthålla. En människa som är född på en plats har inte större rätt till den än  någon annan.

Jag kan tänka mig att det är svårare att vara FÖR det här än EMOT Sverigedemokraterna. Men, fundera en stund. Varför ska det vara så? Vi tycker ju om andra människor. Eller hur? Kanske känns det naivt, men glöm inte då att väldigt många människor i andra länder i världen ser på oss med samma skeptiska ögon som vi ser på dom. Fördomar finns överallt. Inte minst eftersom det är så mycket lättare att vara EMOT än FÖR.

3 svar på ”Nästa steg för dig som är Facebook-aktivist”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.