El-SAAB dagens höjdpunkt

saabel
Idag borrade jag ned mig en aning i elbilsutbudet här i Visby. Olika intressegrupper visar olika elbilar. Här finns en Mega, ett par Think, en Miev…. men bäst av allt – här finns en SAAB 9-3 Cab och en 9-3 Sport Combi. Bägge konverterade till ren eldrift av företaget Electroengine från Uppsala. Pratade länge med en av företagets representanter och fick en provtur.
Efteråt kände jag mig vansinnigt inspirerad. De har visat att det går. På kort tid och med smart tänk. Det går att konvertera vanliga fossilbilar till elbilar utan att det blir skitdyrt. Electroengine menar att bytet av drivlina gör att bilens nypris blir 20 procent högre. Det gör att en SAAB 9-3 i det som Electroengine kallar för True Electric kostar mindre än en Think. Och de menar att de kan anpassa detta till i stort sett vilken befintlig bil som helst.
Prestandan är utmärkt, som den ska på elbilar. Det här är något riktigt, riktigt bra som jag verkligen vill se i produktion nu. Varför inte i SAAB? Eller Volvo?