Personval

OK, jag har lite på avstånd följt räkningen av kryss, dvs personvalen från gårdagen. Det visar sig att de flesta kryss var ganska förutsägbara och lätta förlamande för mig som vill ha ny energi i politiken.
Zaida Catalán
Min kandidat ser ut att få stanna kvar i Sverige. Hon har just nu fått 1516 kryss och ligger trea efter Carl Schlyter och Isabella Lövin. Tråkigt tycker jag som verkligen ville se Zaida i parlamentet.
Anna Maria Corazza Bildt
AMCB får stora mängder kryss av de moderata väljarna. Hon ser ut att ta en plats i parlamentet på bekostnad av Susanna Haby.
Alf Svensson
Kristdemokraternas väljare tycker det är för få konservativa äldre män i parlamentet och skickar Alf Svensson (71 år) istället för Ella Bohlin (30 år).
Marit Paulsen
Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka här, men MP är den i särklass mest kryssade politikern i det här valet. Det är galet. Svenskarna och deras kryssande är lite labilt.

3 svar på ”Personval”

  1. Om det inte nu var så att Ella Bohlin verkar helt flängd i huvet hade jag nog tyckt synd om reaktionära Kd. Men just när det gäller Kd har jag svårt att uppbringa så mycket empati.

  2. Jag bryr mig egentligen inte heller. Men, det är intressant att två av valets mest kryssade politiker är gamla, uttjatade och egentligen färdiga sedan länge. Kanske får vi se GP göra comeback 2014?
    Det finns alldeles för få förnyare i det här tjälskadade landet. PP räknar jag inte som förnyare. De är mest pajaser. Med all respekt för väljarna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.