Åsså lite Appleporr

Ikväll hölls Apple-ledningens keynote under årets upplaga av WWDC (en stor konferens för människor som utvecklar mjukvara för Apple). Här presenterades uppgraderingar av MacBook Pro-sortimentet, ett lanseringsdatum för nästa generation av operativsystemet OS X (för datorerna), nästa generation av operativsystemet för iPhone samt en ny modell av iPhone – 3Gs.
Vill du läsa om detta vänder dig med fördel till MacWorld.
Jag sammanfattar de viktigaste sakerna för min del:
Min iPhone blir bättre med det nya operativsystemet, iPhone 3.0, som släpps utan kostnad 17 juni. Allt kommer gå snabbare och jag kommer äntligen kunna använda telefonen som navigator. Det gör att jag knappast behöver skaffa den nya 3Gs-modellen. Och det är det bästa med iPhone – mjukvaran utvecklar hårdvaran. På mina villkor.
Jag kommer kunna göra en uppgradering av laptopen, antingen genom att blåsa ut den helt och uppgradera operativsystemet, eller genom att köpa en helt ny MacBookPro som har ungefär fyra gånger högre kapacitet än den jag arbetar med nu. Det handlar om jag tycker det är värt det och om jag kan finansiera det via firman.
Alldeles oavsett är jag återigen trygg i att Apple fortsätter utveckla sina produkter på ett sätt som passar mig alldeles utmärkt.