Lättare att förstå Vårdcentralerna

Dagens Nyheter publicerar just nu en serie artiklar som ganska tydligt berättar varför Vårdcentralerna fungerar som de gör. Det handlar, lite förenklat, om att konsultande stafettläkare får bonus utifrån hur många patienter de träffar och hur få prover de tar. Här i Stockholm är nämligen vården mest en jobbig utgift. Det handlar inte så mycket om hur människor mår, utan om hur dyrt det är för samhället.
Det här är mitt i prick av DN. De har satt ord på varför primärvården aldrig fungerar för mina barn. Landstinget utgår från att människor inte är sjuka. I landstingets värld är människor mest jobbiga. Därför är det bara specialisterna som kan hjälpa mina barn.
Därför går jag helst aldrig till Vårdcentralen med barnen.

2 svar på ”Lättare att förstå Vårdcentralerna”

  1. Själva går vi till en privat husläkarmottagning sedan många år. Dels för att de ligger oerhört nära, dels för att vi aldrig upplevt ointresse, stress eller andra negativa saker där.
    Landstinget, och framför allt deras jämra politiker, måste sluta snåla så förbannat. Det är inte som att vi skulle krevera som samhälle om vi alla fick betala 2 spänn till i landstingsskatt.

  2. usch jag funderar på att starta ett föräldrauppror efter behandling och bemötandet av min tjej av den lokala vårdcentralen.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.