Tre terminer i skolan, varför inte?

En grupp inom Centern har tagit fram förslag om att införa tre terminer i den svenska skolan. Något säger mig att det kommer bli något av ett ramaskri kring detta. Själv tycker jag alla förslag om att förändra skolan är bra. Skolan måste ifrågasättas och utvecklas, hela tiden. Min erfaranhet av skolan som förälder är hittills sex läsår. Mycket har varit bra, men mycket måste också ifrågasättas.
Mest av allt den känsla jag har av att skolan minst lika mycket är en institution för förvaring av barn som ett ställe där kunskap förmedlas och utvecklas. I Storbrittanien och Tyskland har tre terminer fungerat i många år. Kanske kan de göra att lärarna hinner med att se alla elever på ett bättre sätt. Jag vet inte. Däremot tilltalas jag av tanken att läsår och arbetsliv kan harmoniseras så barnens ledighet och föräldrarnas funkar bättre ihop.
Självklart ska tre terminer diskuteras. Istället för att slentrianmässigt dissas.