Mer slöseri med resurser

Mitt kylskåp håller fyra grader. Rekommenderad kyla är mellan 4 och 6 grader. Sju månader om året är medeltemperaturen (över ett dygn) inte högre än 6 grader i Stockholm. Alltså slösar jag vansinnigt mycket energi på att kyla maten på konstgjord väg, när jag egentligen lika gärna kunde ha den i ett hål i marken. (Eller kanske i en mer skyddad konstruktion för att den inte ska ätas upp av djuren därute). Åtminstone sju månader om året.
Låter det knasigt? Tja, kanske. Men det är nog knasigare ändå att vi använder energi för att skapa en temperatur inne i ett skåp som redan finns ute. Vore ju enklare att dra ut kontakten och ställa ut kylskåpet på en plats väl skyddad från solen så håller det ju lagom temperatur utan energislöseri.

Ett svar på ”Mer slöseri med resurser”

  1. nä men. man kan faktiskt inte ha maten i rum på pålar, eller under snö och sågspån. ge oss teknik eller möjlighet att kunna ha (kyl)skåpet monterat i en yttervägg eller liknande, där man sedan kan välja att låta maten kylas av yttertemperaturen på vintern. eller ja, inte om man bor i skåne dårå.
    om du konstruerar så tar vi patent och blir rika knösar sen 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.