Julaftonens bilder

aft1
Efter en lång skön och lugn morgon tar vi oss över till min mamma. Hon har satt samman en alldeles lagom ofrossig lunch som smakar mums. Ägghalvor, prinskorv, köttbullar, skinka, senap, potatis och gott hembakat bröd. Jag sköljer med julmust.
aft3
Ella gör upprepade inspektioner av julgranen och de klappar som ligger under den.
aft4
Sen kommer Kalle och hans vänner.
aft2
Jag sover gott till Kalle och vaknar lagom till att Magnus, Sara och Lo gör oss sällskap. Till Ellas stora glädje betyder det att det är dags att öppna klapparna.
aft5
Om jag inte visste bättre skulle jag känna att det vore trevligt att bli pappa en gång till.
aft6
aft7
aft8
Ella får en hel låda Bratz-dockor och tillbehör som Hanna fått av sina kompisar. En mycket bra återanvändningsklapp.
aft9
Lilla Lo är vaken mest hela tiden och småpratar med oss andra. Sötast idag.
aft10
Hanna har börjat uppskatta givandet lika mycket som fåandet.
aft11
Lo sötar sig lite till.
aft12
Tomten har gett Camilla och mig en ny väckarklocka. Jag testar den, ingen verkar gilla den.
aft13
När klapparna är öppnade bjuder min mamma och Hanna på en kort men intensiv julkonsert. Sen fyller vi på med lite mer mat innan det är dags att slappa lite till.
aft14
När kvällen kommit och vi åkt tillbaka hem packar jag upp den skivspelare jag fått och börjar spela några gamla vinyler som inte sett dagens ljus på femton år. Sen slötittar vi på teven. Julafton är slut, barnen är nöjda, glada och trötta. Vi också.