Den nya fordonsindustrin

Igår kom ett stort varsel från Volvo. Förstås en tragedi för de som blir av med jobbet. Dessutom problematiskt för de kommuner där dessa människor bor och på lång sikt även för Sverige, då vi riskerar tappa viktiga tillskott till BNP och många års kunnande.
Men…. det sämsta våra politiker kan göra nu är att i panik skjuta till extra resurser till Volvo för att hålla liv i arbetsgivaren. Volvos problem är bara en naturligt följd av att fordonsindustrin som vi känner den inte längre erbjuder produkter som är efterfrågade. Fordon som har en förbränningsmotor som hjärta och där en del av affärsmodellen är att tjäna pengar på service och reservdelar är inte längre efterfrågade på marknaden.
Därför uppmanar jag alla som vill stödja fordonsindustrin att stödja den NYA fordonsindustrin istället. Lägg kraften och resurserna på nya företag som kan göra långsiktigt hållbara fordon istället. Elbilar exempelvis. då kan de som idag arbetar i de gamla företagen få jobb i de nya istället och Sverige ta täten i en näringsgren som är blir livskraftig istället för en som är dömd att dö.