Fel perspektiv i sjukvården

Eftersom jag satt nästan en timme i kö på labbet vid min vårdcentral i morse hann jag läsa nyheterna mer grundligt än vanligt. Bland annat om ett piggt förslag från regeringen att landsting som lyckas korta vårdköerna och göra det de är till för ska premieras med extra pengar. Men, vänta lite nu. Räcker det inte med att ni får en rätt stor del av mina skattepengar? Måste ni få en extra bonus för att göra det ni ska?
Jag har varit offentligt anställd i ganska många år nu. Min inställning har alltid varit att eftersom jag kostar skattepengar måste jag jobba mer effektivt, mer seriöst och mer långsiktigt. På engelska heter det Civil Servant. Knappast av en slump.
Tjänstemännen i landets landsting borde kanske funder lite kring haveriet de skapat och återvinner om och om igen. Jag tror säkert ni är snälla människor som vill väl, men det hjälper inte att polera en bajskorv. Den luktar ändå. Det krävs nya perspektiv. Nya idéer.
Jag har dragit upp ramarna här.